Kotlety z jaj

Kotlety z jaj

Kotlety z jaj, fot. flickr.com moria cc

Kotlety z jaj to idealna propozycja dla wegetarian. Szczególnie świetnie smakują z dodatkiem posiekanej natki pietruszki lub szczypiorku. Polecam

Składniki

  • 6 jaj
  • 1 bułka
  • 1 szklanka mleka do namoczenia bułki
  • 1 cebula
  • tarta bułka
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa
  • olej do smażenia

 

Sposób przyrządzenia

Bułkę namocz w mleku. Jaja ugotuj na twardo, a cebulkę drobno pokrój i usmaż. Ugotowane jaja, i odciśniętą bułkę zmiel. Następnie dodaj surowe jajko, cebulkę, pietruszkę, sól, pieprz i odrobinę gałki muszkatołowej. Całość dokładnie wymieszaj i zacznij formować nieduże kotlety. Każdy otocz w tartej bułce i usmaż na patelni na złoty kolor.

 

Spodobał Ci się mój przepis? Podziel się nim z przyjaciółmi:

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *