Kotlety z jaj to idealna propozycja dla wegetarian. Szczególnie świetnie smakują z dodatkiem posiekanej natki pietruszki lub szczypiorku. Polecam
Składniki
- 6 jaj
- 1 bułka
- 1 szklanka mleka do namoczenia bułki
- 1 cebula
- tarta bułka
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- sól, pieprz, gałka muszkatołowa
- olej do smażenia
Sposób przyrządzenia
Bułkę namocz w mleku. Jaja ugotuj na twardo, a cebulkę drobno pokrój i usmaż. Ugotowane jaja, i odciśniętą bułkę zmiel. Następnie dodaj surowe jajko, cebulkę, pietruszkę, sól, pieprz i odrobinę gałki muszkatołowej. Całość dokładnie wymieszaj i zacznij formować nieduże kotlety. Każdy otocz w tartej bułce i usmaż na patelni na złoty kolor.
Spodobał Ci się mój przepis? Podziel się nim z przyjaciółmi: