Jajka faszerowane ze szczypiorkiem i majonezem

Jajka faszerowane

Jajka faszerowane, fot. flickr.com Nelson se Witt cc

 

Składniki

  • 6 jaj
  • cebula dymka ze szczypiorkiem
  • natka pietruszki,
  • sól, pieprz i mielona gałka muszkatołowa
  • 2 łyżki majonezu

Przygotowanie

Ugotowane na twardo i wystudzone jajka obierz ze skorupek. Przekrój na połówki,wyjmij żółtka i rozgnieć w miseczce widelcem. Cebulkę i pietruszkę drobniutko posiekaj, dodaj do żółtek. Całość wymieszaj z majonezem, przypraw solą i pieprzem oraz szczyptą gałki muszkatołowej, a następnie nafaszeruj masą białka. Ułóż na talerzu przybranym listkami sałaty.

 

 

Spodobał Ci się mój przepis? Podziel się nim z przyjaciółmi:

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *