Śledzie w porach z żółtym serem

Szybki przepis na pyszne śledzie w porach i z żółtym serem. Gorąco polecam.

 

Składniki

  • 6 filetów śledziowych a’la matias
  • 1 duży por lub 2 mniejsze (białe części)
  • 1 mały słoiczek majonezu
  • 20 dkg sera żółtego pokrojonego w małą kosteczkę
  • pieprz do smaku

 

Sposób przyrządzenia

Śledzie opłukaj i wymocz w wodzie lub mleku, a następnie pokrój w dużą kostkę. Pory umyj, pokrój w półplasterki, ser w drobną kosteczkę i wrzucić do śledzi. Dodaj majonez, przypraw pieprzem i wymieszaj wszystkie składniki. Wstaw do lodówki na godzinę, aby smaki się „przemacerowały”.

 

Podanie
Podawaj z jasnym pieczywem.

 

Spodobał Ci się mój przepis? Podziel się nim z przyjaciółmi:

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *