Skrzydełka z grilla

Skrzydełka z grilla

Skrzydełka z grilla, fot. flickr.com/
Isaac Wedin/cc 2.0

W prawdzie mięsa na nich niewiele, ale dzięki pikantnej marynacie smakują wyśmienicie. Wspaniała, chrupiąca skórka i to delikatne mięsko sprawiają, że uwielbiają je zarówno dorośli jak i dzieci.

 

Składnik

  • 12-15 dużych skrzydełek z kurczaka
  • 1 opakowanie ostrej przyprawy do drobiu lub do mięsa z grilla
  • 6-8 łyżek oleju

 

Sposób przyrządzenia

Skrzydełka opłukaj i osusz papierowym ręcznikiem. Ostrym nożem lub nożycami do drobiu odetnij końcówki. Przyprawę wymieszaj z olejem na jednolitą emulsję, posmaruj skrzydełka i odstaw w chłodne miejsce na kilka godzin. Piecz na grillu obracając co jakiś czas.

 

Podanie

Skrzydełka z grilla najlepiej podawać z tzatzikami lub dipem jogurtowym z czosnkiem i bazylią.

Spodobał Ci się mój przepis? Podziel się nim z przyjaciółmi:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *