Pudding z płatków jaglanych z mlekiem kokosowym z owocami

Pudding z płatków jaglanych z mlekiem kokosowym z owocami

Pudding z płatków jaglanych z mlekiem kokosowym z owocami

Pudding z płatków jaglanych z mlekiem kokosowym to idealny deser dla wszystkich, którzy podobnie jak ja próbują zrezygnować ze słodyczy. Melko kokosowe nadaje mu cudownego posmaku, a owoce naturalnej słodyczy. Polecam, szczególnie na zimno.

 

Składniki

  • 100 g płatków jaglanych
  • puszka mleka kokosowego
  • łyżeczka mielonego siemienia lnianego
  • owoce (ja wybrałam maliny i jagody)

 

Przygotowanie

Płatki jaglane wsyp do rondelka, a następnie dosyp mielone siemię lniane. Całość zalej wrzątkiem (tak aby przykrył płatki i poczekaj, aż płatki spęcznieją.

Teraz pora na mleko kokosowe. Wlej je do rondelka z płatkami i podgrzej, ale nie gotuj, od czasu do czasu mieszając. Gdy całość będzie ciepła zestaw z gazu i zblenduj. Poczekaj aż trochę przestygnie, a następnie przelej do salaterek lub przeroczystych szklanek i odstaw do lodówki na co najmniej godzinę.

Wymyj owoce, a gdy pudding będzie wystarczająco schodzony, ułóż warstwami jagody i maliny.

Smacznego!

1 Komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *