Szybka przekąska na co dzień. Ponieważ większość maluchów uwielbia parówki, przystawkę można wykorzystać również jako jedno z dań na przyjęciu dla najmłodszych.
Składniki
- 8 cienkich parówek
- 8 cienkich plasterków boczku lub szynki dojrzewającej (można kupić paczkowane cieniutko pokrojone)
- kilka plasterków żółtego sera
- ketchup ostry
Sposób przyrządzenia
Parówki natnij wzdłuż ostrym nożem. Ser pokrój w paseczki i wkładaj w nacięcia. Każdą parówkę owiń plasterkiem szynki lub boczku. Kiełbaski ułóż w naczyniu żaroodpornym. Zapiekaj w nagrzanym do temp. 180 stopni C piekarniku do zrumienienia boczku i roztopienia sera. Podawaj gorące z ostrym ketchupem.
Spodobał Ci się mój przepis? Podziel się nim z przyjaciółmi:
Wow, aż ślinka cieknie jak czyta sie przepis ! 🙂