Parówki zapiekane z żółtym serem

Szybka przekąska na co dzień. Ponieważ większość maluchów uwielbia parówki, przystawkę można wykorzystać również jako jedno z dań na przyjęciu dla najmłodszych.

 

Składniki

  • 8 cienkich parówek
  • 8 cienkich plasterków boczku lub szynki dojrzewającej (można kupić paczkowane cieniutko pokrojone)
  • kilka plasterków żółtego sera
  • ketchup ostry

 

Sposób przyrządzenia

Parówki natnij wzdłuż ostrym nożem. Ser pokrój w paseczki i wkładaj w nacięcia. Każdą parówkę owiń plasterkiem szynki lub boczku. Kiełbaski ułóż w naczyniu żaroodpornym. Zapiekaj w nagrzanym do temp. 180 stopni C piekarniku do zrumienienia boczku i roztopienia sera. Podawaj gorące z ostrym ketchupem.

 

Spodobał Ci się mój przepis? Podziel się nim z przyjaciółmi:

 

1 Komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *