Składniki
- 5 jajek
- 5 pieczarek
- 1 mała cebula
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- masło do smażenia
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia
Jajka ugotowane na twardo i ostudź w zimnej wodzie. Następnie jajka w skorupkach przetnij na połówki ostrym nożem. Delikatnie wybierz łyżeczką zawartość i rozdrobnij widelcem. Pieczarki zetrzyj na tarce o dużych oczkach, cebulę drobniutko posiekaj, a potem zeszklij na maśle. Dodaj pieczarki i razem przesmażaj, aż nadmiar wody z grzybów odparuje. Wymieszaj wszystkie składniki, dodaj posiekaną pietruszkę oraz dopraw do smaku solą i pieprzem. Napełnij masą skorupki, lekko je ugniatając. Na patelni roztop masło, układaj jajka farszem do dołu i podsmażaj aż będą rumiane.
Podanie
Jaja faszerowane pieczarkami najlepiej podawać gorące, chociaż zimne tez świetnie smakują.
Spodobał Ci się mój przepis? Podziel się nim z przyjaciółmi: