Jajka faszerowane pieczarkami

 

 

Składniki

  • 5 jajek
  • 5 pieczarek
  • 1 mała cebula
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • masło do smażenia
  • sól, pieprz

 

Sposób przyrządzenia

Jajka ugotowane na twardo i ostudź w zimnej wodzie. Następnie jajka w skorupkach przetnij na połówki ostrym nożem. Delikatnie wybierz łyżeczką zawartość i rozdrobnij widelcem. Pieczarki zetrzyj na tarce o dużych oczkach, cebulę drobniutko posiekaj, a potem zeszklij na maśle. Dodaj pieczarki i razem przesmażaj, aż nadmiar wody z grzybów odparuje. Wymieszaj wszystkie składniki, dodaj posiekaną pietruszkę oraz dopraw do smaku solą i pieprzem. Napełnij masą skorupki, lekko je ugniatając. Na patelni roztop masło, układaj jajka farszem do dołu i podsmażaj aż będą rumiane.

 

Podanie

Jaja faszerowane pieczarkami najlepiej podawać gorące, chociaż zimne tez świetnie smakują.

 

Spodobał Ci się mój przepis? Podziel się nim z przyjaciółmi:

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *