Dip jogurtowy do mięs i warzyw z grilla

Dip jogurtowy do dań z grilla

Dip jogurtowy do dań z grilla, fot. flickr.com/jeffreyw/cc 2.0

Składniki

  • 1 duże opakowanie gęstego jogurtu (typu greckiego)
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka miodu płynnego
  • dwie garście pokrojonej, świeżej bazylii
  • 1 duży ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

 

Sposób przyrządzenia

Wszystkie składniki wrzuć do sporej miski, a następnie dokładnie wymieszaj lub zblenduj. Przed podaniem, dip warto schłodzić.

Spodobał Ci się mój przepis? Podziel się nim z przyjaciółmi:

2 Komentarze

  1. Tak u Ciebie ostatnio fajnie i grillowo. W sam raz na majówkowe plenerowe spotkania ze znajomymi. Ślinka cieknie na widok wszystkich tych specjałów.

  2. Pogoda ostatnio sprzyjała grillowaniu:) Mam nadzieję, że w ten weekend też pozwoli nam na chwilę wytchnienia. Pozdrawiam!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *