Biszkopt z jabłkami

Biszokpt z jabłkami

Biszokpt z jabłkami, fot. flickr.com/JoshuaMHoover/cc

Biszkopt z jabłkami to wspaniały dodatek do popołudniowej kawy. Łatwy do upieczenia nawet dla początkujących. Polecam.

 

Składnik

  • 1 kg twardych kwaskowych jabłek
  • 4 jajka
  • 1 i 1/2 szklanki mąki tortowej
  • 1 i 1/2 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 małe opakowanie cukru waniliowego
  • masło do wysmarowania formy

 

Sposób przyrządzenia

Jabłka umyj, obierz i pokrój w ósemki. Jajka utrzyj z cukrem do białości, dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym. Całość delikatnie wymieszaj. Do wysmarowanej masłem tortownicy wyłóż pokrojone jabłka i zalej ciastem. Wstaw do nagrzanego do temperatury 180 stopni C piekarnika na ok. 40 minut. Przestudzone ciasto posyp cukrem pudrem.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *