Biała kiełbasa pieczona

Pieczona biała kiełbasa

Pieczona biała kiełbasa, fot. Flickr.com Gary Cruz cc

Pieczona biała kiełbasa jest doskonała na śniadanie wielkanocne. Najlepiej smakuje na gorąco z chrzanem, a zimną można dodać do żurku.

 

Składniki

  • 1 kg surowej białej kiełbasy
  • 2 średnie cebule
  • estragon, oregano

 

Sposób przyrządzenia

Cebulę pokrój w plasterki i rozdziel na „kółeczka”. Żaroodporne naczynie wysmaruj olejem, ułóż w nim kiełbasę w „ślimaczek”. Krążki cebuli ułóż na kiełbasie posyp ziołami (z umiarem, nie za dużo). Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza na ok. 30-40 min. (w zależności od piekarnika). Podawaj z chrzanem i białym pieczywem.

 

Spodobał Ci się mój przepis? Podziel się nim z przyjaciółmi:

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *